Keramiek

Tijdens een van onze vliegerdemonstraties ben ik in aanraking gekomen met keramiek en dan wel met Raku gestookte keramiek. Het trok gelijk mijn aandacht waardoor in in de zomer van 2019 samen met een vriendin een workshop heb gevolgd. Ik was verkocht, het bezig zijn met klei dat wilde ik verder leren. Zo gezegd zo gedaan, in september 2019 ben ik gestart met lessen, in eerste instantie Pottenbakken, maar dat was een stuk lastiger dan gedacht, waardoor ik in januari 2020 overstapte naar handvormen, erg leuk om te doen. Zoeken naar de juiste klei, glazuur, er komt veel meer bij kijken dan wat je op het eerste gezicht denkt.

Maar nog altijd kriebelde het pottenbakken, met een draaischijf zelf mij schaaltjes, vazen en bloempotten maken dat is wat ik graag wil leren. Dus in de zomer van 2020 een draaischijf aangeschaft en vanaf september weer lessen gaan volgen. Ondertussen gaat het al stukken beter, door veel te oefenen kom je een heel eind.

Hierbij een aantal foto’s van wat ik al gemaakt heb, alles op deze pagina is te koop, blijft deze pagina volgen, er komen regelmatig nieuwe spullen bij. Heb je interesse in een van onderstaande artikelen neem dan even contact met me op via onshobbyatelier@gmail.com.